Pagina menu
Categories Menu

Posted by on dec 14, 2016 in Nieuws | 0 comments

Maak van achterblijvers geen spoorzoekers

Maak van achterblijvers geen spoorzoekers

“Politie vindt familie overledene door telefoonboek af te bellen”, luidde de kop van een artikel in de krant een paar weken terug. Wat bleek: toen de politie in een huis een overleden oudere vrouw aantrof, bleken er geen documenten te zijn, waaruit herleid kon worden wie haar familieleden waren.

Telefoonboek

Er was ook geen mobiele telefoon om adressen in na te kijken. Helemaal niets. Zelfs ook geen adresboekje. Intensief speurwerk leidde uiteindelijk naar de broer van de vrouw. De  speurders hadden ten einde raad het ouderwetse telefoonboek erbij gepakt en iedereen met dezelfde achternaam gebeld. Via twee achterneven kwamen ze tenslotte uit bij de broer, die nota bene een paar straten verderop bleek te wonen.

Persoonlijk dossier

Het is natuurlijk uitzonderlijk dat er echt helemaal niets te vinden is, maar het maakt nog maar eens pijnlijk duidelijk dat het toch wel aan te raden is om voor toekomstige achterblijvers goed vindbare informatie beschikbaar te maken. Bijvoorbeeld een ordner met een persoonlijk memorandum met daarin een overzicht van je contacten, je abonnementen, verzekeringen en dergelijke. En bij  voorkeur ook daarin je uitvaartwensen, of je een (levens)testament hebt en bij welke notaris dat is vastgelegd. Dat persoonlijk memorandum mag je natuurlijk ook digitaal maken, als je dan maar noteert of laat weten waar het te vinden is.  Dan maak je van hulpverleners en nabestaanden geen spoorzoekers.

 

Bron: Tubantia