Pagina menu
Categories Menu

Posted by on jan 17, 2017 in Nieuws | 0 comments

Ruzie in de tent

Ruzie in de tent

Soms verlies je bij een overlijden van iemand uit het gezin niet alleen die persoon, maar ook elkaar. Meer dan de helft van de Nederlanders heeft geen contact meer met een of meerdere familieleden door ruzie over de erfenis.

In zeventig procent van de gevallen gaat het om broers en zussen die elkaar nooit meer willen zien. En een op de tien volwassen heeft hierdoor geen contact meer met de ouders.

Het lijkt of rond een uitvaart jarenlange opgekropte irritaties of onvrede juist dan naar buiten komen. Zeker als het gaat om de erfenis. Wie heeft er meer recht op, wie mag welke spullen hebben en gaf eigenlijk het meeste om de overledene?

Het overkwam ook rouwdeskundige Daan Westerink. Na het overlijden van haar moeder ontstond er een conflict met haar familie. In haar artikel ‘Familieruzie in tijden van rouw’ geeft zij tips over hoe je om kunt gaan met dit ‘dominospel rond verlies’. Toen zij dit conflict meemaakte kon je nergens aankloppen voor hulp of bemiddeling. Nu raadt ze aan om bij een dergelijke ruzie een mediator in te schakelen, zodat beide partijen hun zegje kunnen doen, meer begrip voor elkaars emoties leren opbrengen en compromissen kunnen sluiten.

Lees hier het volledige artikel.

foto: consonantmediation