Pagina menu
Categories Menu

Informatie

Informatie

Informatie

 

Tarief

Voor een gesprek bereken ik 50 euro per uur. Dat gesprek kan heel kort zijn als we alleen samen een checklist doorlopen. Meestal duurt een gesprek echter wat langer, al gauw 1,5 à 2 uur. Zeker als het een gesprek is met nabestaanden, na de uitvaart. Ik neem er alle tijd voor, het gaat immers om jouw persoonlijke verhaal en soms komt er onverwacht veel administratieve rompslomp bij kijken. Zo nodig plannen we dan een vervolggesprek. Van alle werkzaamheden maak ik eerst een offerte, zodat helder is welke dienstverlening je van mij kan verwachten.

Een nabestaandengesprek kan in veel gevallen worden gedeclareerd bij de uitvaartverzekering. Vraag dit voor alle zekerheid even na.

Reiskosten

Woon je buiten mijn werkgebied Rotterdam, dan reken ik reiskosten van 0,19 ct per kilometer.Extra informatie

 

Testament

In een testament geef je aan wie als erfgenamen worden aangewezen. Behalve de naaste familieleden kan dat ook een goed doel zijn. In het testament kan ook worden vermeld wie na het overlijden als executeur de nalatenschap afhandelt.

 

Codicil

Een aantal zaken hoort niet thuis in een testament. Als je wil dat bepaalde goederen bij specifieke personen terecht moeten komen, dan kan je dat in een codicil vastleggen. Het gaat dan niet om heel waardevolle zaken, die vallen onder de nalatenschap van het testament. Maar wil je bijvoorbeeld je kleinkind dat beeldje geven wat ze altijd zo mooi vond, of wil je een huisdier door een familielid laten adopteren, dan kan je dit in het codicil beschrijven. Liefst handgeschreven en ondertekend. Dit codicil kan je dan bij de notaris laten bewaren of laten legitimeren.

 

Levenstestament

Het is verstandig om vast na te denken over wat je wensen zijn als je onverhoopt ziek wordt, in coma raakt na een ongeluk of dement wordt. Je bent dan niet meer wilsbekwaam, maar je wil iemand aanwijzen die voor jou medische besluiten mag nemen en je belangen behartigt. Wie past er bijvoorbeeld tijdelijk op je huisdier als je langere tijd in het ziekenhuis of instelling verblijft? Of als je ondernemer bent: wie neemt jouw zaken waar en wie betaalt ondertussen je rekeningen? Maar ook kan je aangeven welke medische behandelingen je wilt en welke beslist niet. Zo’n levenstestament stel je zelf op en laat je bij de notaris vastleggen.