Noordereiland

Noordereiland (Foto: Nils Hilbers)

Noordereiland

Al bijna 30 jaar woon ik op het prachtigste plekje midden in Rotterdam: het Noordereiland. Met uitzicht op de rivier, drukbevaren door schepen, watertaxi’s, sloepen, en in de zomer zeiljachten en jetski’s. Altijd wat te beleven dus. Er heerst vooral een dorpse sfeer, veel bewoners kennen elkaar en voelen zich verbonden in het gevoel dat ze – midden in de Maas, ingeklemd tussen bruggen – niet bij het centrum horen, maar ook niet bij Rotterdam-Zuid.

Het eiland is beschermd stadsgezicht en kent geen hoogbouw, wat dat dorpsgevoel nog verder versterkt. In dat dorp ben ik in de loop der jaren bij steeds meer projecten en activiteiten van ondernemers en organisaties betrokken geraakt. Zo ben ik redacteur van de website van Stichting Expeditie Noordereiland, was ik lid van de ondernemersvereniging en hielp onder meer bij het organiseren van evenementen.

Sinds 2012 beheer ik ook de Facebookpagina over het eiland, waar ik bijna dagelijks nieuws en wetenswaardigheden deel. Vanaf juni 2019 komt daar een maandelijkse wijkkrant bij, die huis-aan-huis op het Noordereiland wordt verspreid: Eilandkrant Noordereiland. Voor al die communicatie-uitingen heb ik daarom vooral mijn voelsprieten stevig verankerd in de Noordereiland community.


Werkzaamheden Busnizz Cares: